Stiltewandelingen


Wat een weldaad om niets te moeten, behalve stappen. De stilte van de natuur werkt helend op je lichaam en geest. De prikkels van het werk, het gezin en de steeds aanwezige sociale media, tv en radio vallen weg en je komt tot rust. Tijdens een stiltewandeling is er gewoon tijd om te zijn, met jezelf, met de natuur.

Je maakt contact met jouw zintuigen en geniet van een bad vol groen, van vogelgeluiden, van zon of regen, van de wind op je huid. Je zintuigen worden op een heel andere manier geprikkeld in de natuur. Je maakt ruimte in jezelf om te genieten van de kleine dingenDe stiltewandeling is voeding voor je geest, maar ook voor je lichaam. Je komt tot rust, spanningen vallen van je af, je krijgt nieuwe energie doordat je ook actief bezig bent.

Je gaat samen op weg met de andere deelnemers in volledige stilte. Even tijd voor jezelf in het bijzijn van anderen. Je legt jouw innerlijke verhalen even het zwijgen op en laat je niet afleiden door gesprekken of drukte. De innerlijke bron wordt terug opgeladen, zodat je nadien met frisse moed je dagelijkse bezigheden opnieuw kunt oppakken.

 

“Ik ging alleen maar naar buiten om even te lopen, en uiteindelijk besloot ik om buiten te blijven tot zonsondergang, want toen ik naar buiten ging, kwam ik erachter dat ik eigenlijk naar binnen keerde. ” John Muir

 

Elke maand gaan er stiltewandelingen door op verschillende locaties.

Eerstkomende wandelingen:

  • zondag 25 juni om 14u30. Afspraakplek aan de kerk van Essene (adres: Essene-Kerkplein 1, 1790 Affligem)
  • zondag 23 juli om 14u30. Afspraakplek aan de Abdij Van Affligem, parking kerkgebouw. (adres: Abdijstraat 6, 1790 Affligem)
  • zondag 27 augustus om 14u30. Afspraakplek aan de kerk van Moorsel (adres: Margrietstraat 14, 9310 Moorsel-Aalst)
  • zondag 24 september om 14u30. Afspraakplek Kinderboekenwinkel Boek&Koek (adres: Keppestraat 35, 9320 Erembodegem)
  • zondag 15 oktober om 14u30. Afspraakplek Parochiezaal Sint-Jozef (Dahlialaan 1-3, 1742 Ternat (Essene-Lombeek)) – in het kader van Week van het Bos

Kosten voor deelname zijn 10€ – waarvan 1 euro naar het goede doel Plant een bos vzw gaat. Graag aanmelden op scrapness @ gmail.com of via 0473 46 73 13.

Hou deze pagina in de gaten voor de nieuwe data.

 

Hoe verloopt een stiltewandeling?

We ontmoeten elkaar stipt op het afgesproken uur op de startplek. Voorzie kledij aangepast aan het weer, want ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Na een korte kennismaking met de deelnemers, volgt er een verstillingsmoment. We kiezen onze intentie om in stilte op pad te gaan. Wanneer we vertrekken, wordt er geen woord meer gesproken. We stappen in een aangenaam ritme, maar slenteren niet.  Halverwege de wandeling is er een korte pauze voorzien. Er wordt een stilte-oefening aangereikt, delen kort onze ervaringen en rusten even uit. Daarna zetten we onze tocht verder in stilte. Wanneer we terug bij het vertrekpunt zijn, sluiten we onze stilte-wandeling af met een eenvoudige opdracht. We delen onze ervaringen en na deze afronding nemen we afscheid.

De stiltewandeling duurt ongeveer 2u. Hou er rekening mee dat naargelang de grootte van de groep en het wandelritme de wandeling iets korter of iets langer kan duren. We doen ons best om de timing in het oog te houden.